Afspænding- og psykomotorik reducerer stress.

Undersøgelser foretaget af Rigshospitalet, viser tydelige tendenser på at afspænding- og psykomotorik kan reducere stress. Læs her.


 Afspændings- og psykomotorisk behandling

Med kroppen i centrum tager afspænding og psykomotorik hånd om både de kropslige- og psykiske aspekter af stress. 

Den manuelle behandling:

  • Med rolige og varmende hænder guides dine muskler til afspænding. Nervesystem beroliges, du får større indre ro, dit nærvær øges, du får fornyet energi og overskud. Du har tøj på der kan give efter for stræk f.eks. en t-shirt og træningsbukser

Øvelserne: 

  • De stress reducerende øvelser giver kropsbevidsthed, dybere vejrtrækning, frihed i kroppen og større kropslig sammenhæng.

Samtalerne: 

  • Har fokus på nærvær og ro, at være i nuet og have overblik.
Lise Marianne Rasmussen, Afspændingspædagog / Psykomotorisk terapeut ser på muskelplanche
Lise Marianne Rasmussen. Afspændingspædagog / Psykomotoriskterapeut, dap. Afspændingsbehandlinger og psykomotorik lindrer stress

En afspændingsbehandling hos Lise er en dejlig oplevelse. Lise arbejder blidt med kroppens muskler. Hun finder de områder, som er for spændte og de som er for underspændte. 

De overspændte muskler afspændes og der hvor der mangler spænding forøges denne. Behandlingen giver følelsen af, at kroppen atter føles sammenhængende og afslappet. Jeg kan varmt anbefale behandlingen.

Mensendieck-lærer og kinesiolog Ann Lausen.

 

 

Når man er afspændt og i balance, opstår gode idéer, spontanitet, glæde, nærvær og overskud – som ud af den blå luft.

Afspændingsbehandling / psykomotorisk behandling ved stress
Ved en afspændingsbehandling afspændes hele kroppen. Man får følelsen af, at kroppen sammenhængende og afspændt.

Kontakt:

Lise Marianne Rasmussen. Psykomotoriskterapeut, dap. (Afspændingspædagog). 

Adresse: Aage Jedichs Vej 25, 8270 Højbjerg. 

Telefon: 40 21 03 63. Mail: Rasmussenlise@outlook.com.

Gratis parkering og gode busforbindelser: 13, 16, 18, og 100. 

Kiropraktorerne Hviid: Banegårdsplads 4. Århus C. 86181700. Se mere

Krop og psyke er nært sammenhængende

Alle følelser har et kropsligt udtryk – musklerne reagerer på følelser ved at spændes eller ved at slappes. F.eks.:

  • Når man er træt, falder hovedet og skuldrene frem, kropsholdningen bliver hængende, kroppen føles tung og bevægelserne langsomme.
  • Er man glad føles kroppen let, kropsholdningen rank og man har let til smil og grin.
  • Er man ked af det bøjer man sig typisk forover, maven og mellemgulvet spændes og man har let til gråd.
  • Har man travlt retter man typisk ryggen og bider tænderne sammen. Har man alt for travlt, kan musklernes forsvar reagerer med at give op – musklerne mister deres elasticitet og går i dvale. Nu tale om stress, hvor man kan have brug for at søge hjælp.

Stress

Stress er tegn på overbelastning. De tidlige og lette tegn er ofte spændte muskler i ryg-, nakke og kæbeled samt hovedpine.

Lytter man ikke til disse reaktioner er kroppen nødt til at “råbe” lidt højre – i håb om at blive hørt.  Svimmelhed, irritabilitet og indre uro er også lettere tegn på stress. Det er symptomerne der ofte forsvinder når hverdagen og arbejdslivet atter er i balance.

Reagerer man stadig ikke på kroppens tegn på stress, “råber” kroppen endnu højre. Her har man ofte brug for hjælp til at komme i balance igen. Symptomerne er nu kraftigere. Musklerne kan begynder at ”give op” hvilket kan give stor og følelsen af konstant træthed, anspændthed, smerter, hjertebanken og trykken for brystet. Kroppen er i ubalance og alarmberedskab. Øvrige stresssymptomer kan være søvnbesvær, angst, hukommelses-og koncentrationsbesvær. Se mere om stress symptomer. her.

En stresset krop kan være meget følsom.

Ligesom kroppens muskler reagerer på vores følelser, kan musklerne også lukke af for følelser. Udsættes vi for kraftigere følelser end vi kan klare, spændes vores muskler som et forsvar, herved mærkes følelserne kun i den grad som vi kan klare. I den gode bearbejdnings proces slippes spændingerne, i takt med at vi er parate. 

Som psykomotoriskterapeut/afspændingspædagog, dap. er jeg uddannet i- og har mange års erfaring i at arbejde med muskler og følelser, hvor krop og psyke påvirkes af hinanden. 

Når livet kræver for meget.

Hvad der skaber stress, er meget individuelt. Flere faktorer spiller ind iforhold til, hvordan vi håndterer stressende situationer. F.eks. tidligere oplevelser

Ofte forbindes arbejdslivet med stress. – Men livet i sig selv, kan også give stress.

At stifte familie, få børn, være på barsel, nyt arbejde- og hjem kan være meget tids- og følelsesmæssigt krævende. Ligesom sygdom (børn, pårørende og én selv) eller handicap.

Kvinder mellem 30 og 40 år er den gruppe der oftest rammes af stress. Læs her.

At give sig selv et ”frikvarter”

– Bare én gang imellem, kan være guld værd. Der drages omsorg for dig, ”byrderne tages af din skuldre” kroppen afspændes, du tænker mere klart, du får mere energi og overskud.

Afspændingsbehandlinger- og psykomotorisk terapi foregår hos:

Kiropraktorerne Hviid:

  • Som supplerende kiropraktisk behandling giver jeg 20 min øvelsesvejledning. Her kan der kan være tilskud fra Sygesikringen og Sygeforsikringen Danmark.
  • Afspændingsbehandling og øvelsesvejledning i 60 eller 90 minutter uden forudgående kiropraktisk behandling. Se mere eller ring om priser på telefon 86181700

Mig i privat regi:

  • Her tager afspændingsbehandlingerne enten 60 eller 90 minutter. Se priserne her.

OBS: I samme behandlingsforløb er det er desværre ikke muligt, at modtage behandling på begge adresser. Forløbet færdiggøres på adressen hvor man er startet. 

Afspænding- og psykomotorisk behandling

Lindre og afhjælper smerter?

Hensyntagende træning og afspænding

For dig der har smerter!

Lise Marianne Rasmussen
Psykomotorisk terapeut, dap. (Afspændingspædagog)
Mail:rasmussenlise@outlook.com
Telefon: 40210363
Adresse: Aage Jedichs Vej 25, 8270 Højbjerg (Århus)