Om mig som afspændings- og psykomotorisk terapeut, dap.

I 1989 Afsluttede jeg min 3-årige uddannelse som Afspændingspædagog, dap. nu Psykomotoriskterapeut, dap. Du kan læs om den psykomotoriske uddannelse her Læs også om DAP, Danske psykomotoriske terapeuter.

Jeg føler mig rigtig heldig med mit valg af uddannelse som afspændingspædagog -nu psykomotoriskterapeut. Uddannelse er virkelig dedikeret når f.eks. smerter- også kroniske smerter og stress skal lindres.

Specielt nærværet til den enkelte, både i holdundervisning og ved individuelle afspændingsbehandlinger er givende. I nærværet gives mulighed for at tilpasse øvelserne til den enkelte, så alle får det bedste ud af øvelserne, f.eks. lindring af smerter.

Jeg har udviklet nye trænings- og behandlingsmetoder:

Ny-bækkenbundstræning – Når knibeøvelser ikke er nok: Bækkenbundens naturlige reflekser aktiveres f.eks. via at se kroppen som et sammenhængende hele, hvor svaghed eller stivhed et sted f.eks. fødder og ankelled kan påvirke styrken i bækkenbunden. Kropsholdningen og kropsvaner har også betydningen, for den naturlige styrke i bækkenbunden. Se om holdtræning og Individuel øvelsesvejledning.

Kroppens naturlige stabilitet (Ny-stabilitetstræning): En metode der ligger tæt op af “nye veje til en stærk bækkenbund”, da store dele af bækkenbundens daglige “arbejde” er den reflektoriske stabilisering. Det er vigtigt at alle kroppens led er stabile, da ustabilitet i et led typisk breder til andre led. Se om Almen hold og Hensyntagende hold

Aktivering af inaktive muskler (hypotone muskler) Fælles for inaktive muskler er, at de kan give uendelig stor træthed samt smerter – ofte uforklarlige og kroniske smerter. Via manuelle greb og øvelser aktivere de inaktive muskler. Årsagen til inaktive muskler er overbelastninger. Hvilket kan være både fysiske og psykiske overbelastninger. Fysiske overbelastninger kan f.eks. være skader efter uheld eller for tunge løft. Psykiske overbelastninger kan opstå hvis ens grænser overskrides. F.eks. ved pårørendes sygdom. Se om Afspændingsbehandlinger.

Jeg har afholdt fagkurser i metoderne, både for FOF bevægelseslærer samt hos Danske psykomotorisketerapeuter, DAP.

Mine interesser har altid handlet om kroppen. 

Jeg er så heldig at mit arbejde som afspændingspædagog / psykomotorisk terapeut er min primære interesse. Dette viser sig b.la. via de ovenstående træningsmetoder, jeg har udviklet. Herudover er det gode gå- og løbeture, ofte sammen med vores hund. Om vinteren ture på langrendsski i Norge, med familie og venner. Om sommeren gerne vandreture, i bjergrige egne. Min første, mest krævende og imponerende vandretur, var turen til toppen af Mont Blanc. Fra 1975 – 1985 var jeg kaproer og nåede som det største, at være med til OL både i 1980 og 1984. Her blev jeg henholdsvis nummer 9 og 5. Samlet har disse erfaringer været med til at give mig et solidt fundament for arbejdet med kroppen samt en god egen kropsbevidsthed. Erfaringer der gør muligt på egen krop at mærke, hvad der føles godt og forkert når øvelser udføres.

Familiestatus:

Jeg er født i 1961. Jeg er gift og har 2 voksne børn – yngste søn er stædig hjemmeboende.

Erhvervserfaring:

 • 2020 – VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers: Gæsteunderviser i hensyntagende smertelindrende træning
 • 2013 – Underviser jeg på fagkurser. F.eks. underviser jeg psykomotoriske terapeuter i hvordan fysiske overbelastninger, såsom trafikuheld og fald kan give inaktive (hypotone) muskler. I de seneste år har jeg undervist på flere lærerkurser hos FOF, hvor emnet har været hvordan man styrker bækkenbundsmusklerne så de bliver reflektorisk stærke. 
 • 2012 – 2014 Var jeg konsulent hos Århus kommunes Børne og unge afdeling. Jeg underviste dagplejemødre i gode kropsvaner, styrkende øvelser, kropsbevidsthed samt øvelser ved smerter.
 • 2010 – Blev jeg – og er stadig tilknyttet hos Kiropraktorerne Hviid, Banegårdspladsen 4, Århus C. Her giver jeg afspændingsbehandlinger og individuelt tilrettelagte øvelsesvejledninger. Se om afspænding- og psykomotorisk behandling.
 • 2001 – Starter jeg hos FOF Århus hvor jeg stædig med glæde underviser. Holdtræning med Lise Marianne Rasmussen
 • 1998 – Åbnede jeg Klinik for afspænding.
 • 1996 – Starter jeg holdundervisning i folkeoplysningen.  
 • 1990 – 1993 arbejde jeg på en psykiatrisk dagafdeling i Norge hvor jeg b.la. havde ansvaret for den fysiske træning.  
Afspændingspædagog / psykomotorisk terapeut, dap. Lise Marianne Rasmussen
Lise Marianne Rasmussen. Afspændingspædagog / psykomotorisk terapeut, dap.

Efteruddannelseskurser:

 • 2020  Strong knees and happy feet. V/Morten Dithmer. 40 timer. Om øget træningseffekt via opmærksomhed på knoglernes små bevægelser i når vi bevæger os.
 • 2018 Krop og identitet – senfølger efter overgreb. v/ Siff L.E. Skovenborg 14 timer.
 • 2017 Pelvic Power for core integration. V./Morten Dithmer. 40 timer – Om bækkenets bevægelser når vi bevæger os. f.eks. løber, sætter og rejser os.
 • 2007 Instruktøruddannelse i Fysiopilates V./ Helle Torp og Marianne Nørup 37 timer
 • 2001 Danske Afspændingspædagogers efteruddannelse i socialpsykiatri. 26 timer
 • 1998 Danske Afspændingspædagogers efteruddannelse i psykiatri. 106 timer
 • 1996 Danske Afspændingspædagogers efteruddannelse i ergonomi 136 timer

Kurser:

 • I alt 27 FOF lærer kurser: b.la. fysiopilates, bækkenbundstræning, åndedrættet, træning med fokus på bildevævet, samt træning af skulder og nakke.

Lise Marianne Rasmussen
Psykomotorisk terapeut, dap. (Afspændingspædagog)
Mail:rasmussenlise@outlook.dk
Telefon: 40210363
Adresse: Aage Jedichs Vej 25, 8270 Højbjerg (Århus)

Luk menu