Om mig som afspændings- og psykomotorisk terapeut, dap.

I 1989 Afsluttede jeg min 3-årige uddannelse som Afspændingspædagog, dap. nu Psykomotorisk terapeut, dap. Du kan læs om den psykomotoriske uddannelse her. Læs også om DAP, Danske psykomotoriske terapeuter.

Jeg føler mig heldig med min uddannelse som afspændingspædagog/ psykomotorisk terapeut. Når smerter og stress skal lindres, er uddannelsen virkelig dedikeret.

Specielt nærværet til den enkelte er givende, dette både i holdundervisning og i de individuelle psykomotoriske behandlinger. Når smerter og stress skal lindres er det vigtigt at alt skal føles godt og rigtigt. Netop i roen og nærværet kan greb og øvelser korrigeres og tilpasse den enkelte. Dette for herigennem at opnå den bedste lindring, af smerter -eller stress.

Jeg har udviklet nye trænings- og behandlingsmetoder:

 • Smertelindring via aktivering af inaktive muskler (hypotone muskler). Fælles for inaktive muskler er, at de kan give uendelig store smerter – ofte uforklarlige og kroniske smerter. Via manuelle greb og øvelser aktiveres de inaktive muskler. Årsagen til inaktive muskler er som oftest overbelastninger – både fysisk og psykisk. Fysiske overbelastninger kan f.eks. være skader efter uheld eller for tunge løft. Psykiske overbelastninger kan opstå når ens grænser overskrides, f.eks. ved for stort arbejdspres eller ved pårørendes sygdom. Se om Afspændingsbehandlinger.
 • Ny-bækkenbundstræning – når knibeøvelser ikke er nok: Bækkenbundens naturlige reflekser aktiveres f.eks. via at se kroppen som et sammenhængende hele, hvor svaghed eller stivhed et sted, f.eks. fødderne, kan påvirke styrken i bækkenbunden. Kropsholdningen og kropsvaner har også betydningen for bækkenbundens naturlige styrke. Se om holdtræning og Individuel øvelsesvejledning.
 • Kroppens naturlige stabilitet (Ny-stabilitetstræning): En metode der ligger tæt op af “nye veje til en stærk bækkenbund”, da store dele af bækkenbundens daglige “arbejde” er den reflektoriske stabilisering. Det er vigtigt at alle kroppens led er stabile, da ustabilitet i et led typisk breder til andre led. Se om reflektorisk stabilitet
 • Erhvervserfaring:

 • Nuværende Job:
 • 1994 – Åbnede jeg Klinik for afspænding.
 • 2001 – Startede jeg hos FOF Århus hvor jeg stædig med glæde underviser. Se om Holdtræning med Lise Marianne Rasmussen
 • 2010 – Blev jeg tilknyttet hos Kiropraktorerne Hviid, Banegårdspladsen 4, 8000 Århus C. Her giver jeg psykomotoriske behandlinger- og øvelsesvejledninger. Se om afspænding- og psykomotorisk behandling.
 • 2020 – VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers: Gæsteunderviser i hensyntagende smertelindrende træning 
 • Tidlige job:
 • 2013 – 2018 Underviste jeg på fagkurser hos Danske Psykomotoriske Terapeuter DAP samt hos FOF Hovedorganisation. Kurserne var af 6 -10 timers varighed. F.eks. underviste jeg i hvordan fysiske overbelastninger, såsom trafikuheld og fald kan give inaktive (hypotone) muskler samt smerter.  Herudover underviste jeg i hvordan bækkenbundsmusklerne fungerer i sammenhæng med resten af kroppen og hvordan de kan aktiveres, så de bliver reflektorisk og naturligt stærke. 
 • 2012 – 2014 Var jeg konsulent hos Århus kommunes Børne og unge afdeling. Jeg underviste dagplejemødre i gode kropsvaner, styrkende øvelser, kropsbevidsthed samt øvelser der forebygger og afhjælper smerter f.eks. i skulder og ryg.
 • 1990 – 1993 arbejde jeg på en psykiatrisk dagafdeling i Norge. Her havde jeg b.la. ansvaret for den fysiske træning. I privat regi gav jeg afspændings/psykomotoriske behandlinger
Afspændingspædagog / psykomotorisk terapeut, dap. Lise Marianne Rasmussen
Lise Marianne Rasmussen. Afspændingspædagog / psykomotorisk terapeut, dap.

Efteruddannelseskurser:

 • 2020  Strong knees and happy feet. V/Morten Dithmer. 40 timer. Om øget træningseffekt via opmærksomhed på knoglernes små bevægelser i når vi bevæger os.
 • 2018 Krop og identitet – senfølger efter overgreb. v/ Siff L.E. Skovenborg 14 timer.
 • 2017 Pelvic Power for core integration. V./Morten Dithmer. 40 timer – Om bækkenets bevægelser når vi bevæger os. f.eks. løber, sætter og rejser os.
 • 2007 Instruktøruddannelse i Fysiopilates V./ Helle Torp og Marianne Nørup 37 timer
 • 2001 Danske Afspændingspædagogers efteruddannelse i socialpsykiatri. 26 timer
 • 1998 Danske Afspændingspædagogers efteruddannelse i psykiatri. 106 timer
 • 1996 Danske Afspændingspædagogers efteruddannelse i ergonomi 136 timer

Kurser:

 • 2021: Bækkenbundens muskler og bindevæv set i sammenhæng med ryggen og de indre stabiliserende muskler. 6 timer med Morten Dithmer “Franklin Method”
 • I alt 27 FOF lærer kurser: b.la. fysiopilates, bækkenbundstræning, åndedrættet, træning med fokus på bildevævet, samt træning af skulder og nakke.

Mine interesser har altid handlet om kroppen. 

Jeg er så heldig at mit arbejde som afspændingspædagog / psykomotorisk terapeut, dap. er min primære interesse. Dette viser sig b.la. via de ovenstående træningsmetoder, jeg har udviklet. Herudover er det gode gå- og løbeture, ofte sammen med vores hund. Om vinteren ture på langrendsski i Norge, med familie og venner. Om sommeren gerne vandreture, i bjergrige egne. Min første, mest krævende og imponerende vandretur, var en vandretur til toppen af Mont Blanc. I min ungdom var jeg kaproer og nåede som det største, at være med til OL både i 1980 og 1984. Her blev jeg henholdsvis nummer 9 og 5. Samlet har disse erfaringer været med til at give mig et solidt fundament for arbejdet med kroppen samt en god egen kropsbevidsthed. Erfaringer der gør muligt, på egen krop at mærke, hvad der føles godt og forkert når øvelserne udføres. 

Familiestatus:

Jeg er født i 1961. Jeg er gift og har 2 voksne børn.

Lise Marianne Rasmussen
Psykomotorisk terapeut, dap. (Afspændingspædagog)
Mail:rasmussenlise@outlook.com
Telefon: 40210363
Adresse: Aage Jedichs Vej 25, 8270 Højbjerg (Århus)